מיכל פלג

מיכל פלג

אימא, מדריכת סדנאות להכנת גבינות טבעוניות

ומפתחת גבינות מאגוזים

אני מיכל. נעים להכיר. 

מקור השם מיקול הוא במונח מיקולוגיה -  חקר השמרים וההתססה, והשימוש בהן במזון (בבירה, יין, גבינות וכד').

השם מיקול הוא גם מיכל באיטלקית - ואיטליה, בה חייתי זמן רב כסטודנטית, תמיד תהיה מקור השראה לגבינות שפיתחתי

הגעתי לתחום הגבינות הטבעוניות כשעברתי תהליך שבו התחלתי לחקור את המקורות של המזונות שלי.

לאחר ביקור ברפת פרות, בשנת 2017, לא יכולתי לראות יותר במוצרי חלב כתעשייה הוגנת או סטרילית והתחלתי לחפש תחליפים. המעבר לטבעונות היה כל כך משמעותי עבורי ולווה בתחושת משמעות אדירה לצד אתגר גדול - להכין מוצרלה טבעונית! 

 

התאהבתי באתגר ובתהליך ההתססה. זה התחיל במוצרלה, והמשיך לכל סוגי הגבינות.

 

דרך מחקר מעמיק וחובק עולם תוך כדי הכנתן של גבינות טבעוניות נחשפתי לגן עדן עלי אדמות של אפשרויות בישול,

אורח חיים בריא, שלווה, מזון טוב וטבעי וייצור ידידותי לסביבה. 

היום אני רוצה להפיץ את הבשורה הלאה ולחבר אתכם לעולם הגבינות שיצרתי.

מוזמנים לסדנאות שלי וגם לטעום את הגבינות שפיתחתי - גושי גאודה, כדור מוצרלה יותר טעים מהמקור,

רוקפור ומגוון ממרחים וגם מתוקים... ואיזה כיף שהכול מאגוזים.