top of page
4ch-316a.jpg

מיכל פלג

אימא, טבעונית, מדריכת סדנאות 

ומפתחת גבינות מאגוזים

אני מיכל. נעים להכיר. 

מקור השם מיקול הוא במונח מיקולוגיה -  חקר השמרים וההתססה, והשימוש בהם במזון (בבירה, יין, גבינות וכד'),

הכולל שיטות בהן אני משתמשת להכנת גבינות טבעוניות.

השם מיקול הוא גם מיכל באיטלקית - ואיטליה, בה חייתי זמן רב כסטודנטית, תמיד תהיה מקור השראה לגבינות שפיתחתי. 

הגעתי לתחום הגבינות הטבעוניות בשנת 2016, כשהתחלתי לחקור את המקורות של המזונות שלי.

לא יכולתי לראות יותר במוצרי חלב כתעשייה הוגנת או סטרילית והתחלתי לחפש תחליפים.

המעבר לטבעונות היה כל כך משמעותי עבורי ולווה בתחושת משמעות אדירה לצד אתגר גדול - להכין מוצרלה טבעונית! 

התאהבתי באתגר ובתהליך ההתססה. זה התחיל במוצרלה, והמשיך לכל סוגי הגבינות.

 

אני בוגרת הטכניון באדריכלות, ועד להקמת עסק הגבינות הטבעוניות עסקתי בתחום העיצוב והאדריכלות ככותבת, עורכת וגם צלמת.

מאז המעבר לטבעונות פניתי ללימודי אפייה ללא גלוטן בדן גורמה, לימודי בישול מולקולרי,  ולימודי רוא פוד מהשף מת'יו קני.

במקביל לפיתוח הגבינות הספקתי ללמד 3 שנים ברשת 4CHEF את הסדנה לגבינות טבעוניות, מקפידה לקרוא ספרות מקצועית, להתעדכן,

ללמוד, להשתלם ולהתפתח! 

היום אני רוצה להפיץ את הבשורה הלאה ולחבר אתכם לעולם הגבינות שיצרתי.

מוזמנים לסדנאות שלי וגם לטעום את הגבינות שפיתחתי - גושי גאודה, כדור מוצרלה יותר טעים מהמקור,

רוקפור ומגוון ממרחים וגם מתוקים... ואיזה כיף שהכול מאגוזים.

bottom of page