חיפוש
  • micol

ברוסקטה יוונית עם הבולגרית של מיקול

עודכן ב: יול 31


ברוסקטה היא בעצם לחם עם עגבניות. פרוסה קלויה שנהוג להכין מלחם או מבגט שחותכים בצורה אלכסונית, ואשר עליה מניחים הרכב קטן של טעמים, שיוצר מראה משובב נפש ומעניק לחיך חגיגה קולינרית נפלאה בביס אחד קטן.

הברוסקטה פופולארית כמנת פתיחה חובה במטבח האיטלקי, הספרדי והיווני וניתן למצוא אותה במסעדות במגוון שילובי טעמים וצבעים.



מה צריך?

בולגרית שקדים מלוחה

6 פרוסות עבות של בגט, לחם או חלה

2 שיני שום, קלופות

2 עגבניות בינוניות, בשלות חתוכות לקוביות קטנות

עלי בזיליקום קצוצים דק

בצל סגול קצוץ דק

זיתי קלמטה קצוצים

שמן זית

חומץ בלסמי (אופציונלי)

מלח גס



איך מכינים?

מערבבים בקערה את קוביות העגבניות עם שמן זית, חומץ, מלח, בצל, זיתים ועלי בזיליקום.

קולים את פרוסות הלחם בתנור ב-180 מעלות עד שהן מזהיבות. מוציאים ומצננים כמה דקות.

חוצים את שן השום ומגרדים אותה על פני הלחם הקלוי לתוספת טעמים.

מניחים כמה כפות גדושות של סלט העגבניות על כל פרוסה.

פורסים את הגבינה ומפוררים על גבי הברוסקטות.


בתאבון!


54 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול