חיפוש
  • micol

לביבות בטטה וגבינת שקדים טבעונית

עודכן ב: אוק 7

מתכון מהיר ללביבות חמות ועסיסיות מבטטה שכיף לטבול ביוגורט צונן וטרי ויש לנו בדיוק את הגבינות שמתאימות לזה. בגבינה שלנו יש כבר את התיבול הדרוש.

scrool down for english recipe>>>



מה צריך?

1 בטטה בינונית מבושלת

1 כף גדושה גבינה בלקנית שקדים עם עשבי תיבול

1 כף גדושה קורנפלור

מלח ופלפל



איך מכינים?

מבשלים את הבטטה בסיר עם מים עד ריכוך. יש שיעשו זאת בוודאי גם במיקרוגל.

מחכים שהבטטה תתקרר ומקלפים אותה.

מעבירים לקערה ומועכים ביחד עם כל שאר החומרים עד לערבוב אחיד וקבלת עיסה סמיכה.

מכינים מחבת נון-סטיק עם שמן זית בכמות כמו ששמים לחביתה

יוצרים מהעיסה כדור פיק-פונג קטן ומועכים ללביבה ומניחים במחבת. ממשיכים כך לכל העיסה.

מטגנים כל לביבה כ 2-3 דקות מכל צד עד שמזהיב.

מגישים חם לצד יוגורט סויה צונן.

בתאבון!


English:

What is needed?

1 medium sweet potato cooked

1 tablespoon heaped Balkan cheese Almonds with herbs (****or use plain almond cheese +1/2 tsp basil herb 1/2 tsp oregano herb)

1 heaping tablespoon cornflour

salt and pepper to taste


How to?

Cook the sweet potatoes in a pot with water until softened. Some will probably do the same in the microwave.

Wait for the sweet potato to cool and peel it.

Transfer to a bowl and mash together with all the other ingredients until evenly mixed and a semi thick dough is obtained.

Prepare a non-stick pan with the amount of olive oil as you put it on an omelet.

Make a small pick-pong ball from the dough and mash it into a patie and place it in the pan. Continue like this for the whole dough.

Fry each pattie for about 2-3 minutes on each side until golden.

Serve hot with chilled soy yogurt.


Buon Appetite!


****If you use plain almond vegan cheese without herbs, add about 1/2 tsp of both basil and oregano herbs.


122 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול