מרק כתום וטעים לכל השנה, קרמי וסמיך, עשיר ומחמם, כזה שממתין לנו בסוף היום ותמיד משאיר טעם של עוד.
מה צריך?
600 גרם בטטה
1 כוס ציר ירקות
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
1 כוס חלב צמחי
2 כפיות מלח
4 כפיות אבקת שמרי בירה
מלח ופלפל
להגשה:
פרמז'ן של מיקול
סומאק
אופן ההכנה:
לבשל את הבטטות עד להתרככות. לקלף ולהכניס לבלנדר.
לטגן את הבצל במחבת עם קצת שמן זית על אש קטנה עד להזהבה. לצנן 10 דקות ולהעביר לבלנדר.
לשים בתנור את שיני השום בחום 200 מעלות עד שהם משחימים ומתרככים. לקלף מהקליפה ולהעביר לבלנדר.
להוסיף את שאר החומרים לבלנדר ולערבב עד לקבלת תערובת סמיכה. ניתן להוסיף עוד מציר הירקות עד לסמיכות הרצויה.
להעביר לסיר לחימום נוסף תוך כדי בחישה.
להגיש עם גרעיני דלעת, לתבל בפרמז'ן וסומאק ולפזר קוביות בולגרית שקדים מלוחה.
Comments