חיפוש
  • micol

פטוצ'יני בקרם אפונה ופרמז'ן

מתכון לבצק פסטה שניתן להכין ממנו אטריות פטוצ'יני נהדרות בעבודת יד עם קרם אפונה מפנק שעוטף את הפסטה והופך אותה למנה חורפית מנחמת.





חומרים לבצק אטריות פסטה ללא ביצים:

2-3 מנות

2 כוסות קמח לבן

2/3 כוס מים

2 כפיות שמן זית

1 כפית מלח


אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה.

2. לשים במיקסר או לישה ידנית את הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ויבש.

3. מניחים את כדור הבצק מכוסה בקערה לכ-20 דקות.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לרידוד במכונת פסטה.

5. חותכים את הרצועות המרודדות לאטריות במכונת פסטה.

6. מביאים לרתיחה מלאה סיר מים עם כף מלח, וכף שמן זית.

7. מעבירים את האטריות למים הרותחים ומבשלים כדקה –שתיים תוך כדי ערבוב קל.


חומרים לקרם אפונה

1/2 שקית אפונת גינה (גדולה) קפואה 400 גרם מופשרת.

8 עלי מרווה

1/3 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה

1 כף שמן חמניות

1 כפית חומץ תפוחים

4 כפות חלב סויה

1/4 כוס מים

1/3 כוס קרם קוקוס

מלח ופלפל


אופן ההכנה

1. מעבירים את האפונה המופשרת לסיר עם קצת שמן זית.

2. מוסיפים את עלי המרווה. עדיין לא להדליק את האש.

3. מכינים את החמאה: מערבבים בקערית נפרדת את שמן הקוקוס, שמן החמניות, חלב סויה, וחומץ תפוחים לתערובת לבנה ומעבירים לסיר עם האפונה.

4. מעבירים את נוזל החמאה לסיר עם האפונה והמרווה ומבשלים הכול תוך כדי ערבוב קל כ-5 דקות לפחות עד שהאפונה סופגת את על הטעמים.

5. סוגרים את האש ומצננים, מוציאים את עלי המרווה, ומעבירים לבלנדר עם 1/4 כוס מים עד לקבלת קרם אחיד וירוק.

6. מחזירים את הקרם לסיר ומוסיפים את קרם הקוקוס. מערבבים תוך כדי בישול ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מערבבים עד לקבלת קרם אפונה סמיך וחם.

7. יוצקים אל תוך קרם האפונה את אטריות הפסטה המוכנה, עם קצת מי פסטה, ומערבבים.

8. מגישים ומפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן המגוררת של MICOL'S.


63 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול