הסלט שתמיד גונב את ההצגה בכל ארוחה. מרענן, טעים וממכר בטירוף.
שולחן החג בשבועות הישראלי מחייב סלט חסה טרי, וכדי ליהנות מעלי החסה צריך להשקיע ברוטב.
סלט הקיסר הקלאסי הוא אופציה נפלאה להתחיל את השנה כי הוא כולל רוטב עשיר ומפנק ממרכיבים בריאים שמסתבר שבכלל לא מסובך להכין אותו בבית בגרסה הטבעונית.
לגרסה הטבעונית של הרוטב נשתמש באגוזי קשיו לקבלת מרקם סמיך ובצלפים במקום האנשובי. ולגבי הפרמז'ן תוכלו להחליף אותו במוצר שלנו ארוז באריזה ידידותית ומהירה לשימוש על כל שולחן.
מה צריך?
לרוטב:
3/4 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
3 שיני שום קצוצות
2 כפות צלפים
6 כפות גדושות גבינת פרמז'ן של MICOL'S
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
לסלט:
חבילת עלי חסה עגולה או לב חסה ערבית שטופים
לקרוטונים:
3 פרוסות עבות של חלה (מומלץ) או לחם מקמח מלא או כל לחם שאוהבים
מלח
4 כפות שמן זית
איך מכינים את הרוטב?
משרים את אגוזי הקשיו למספר שעות, מסננים מהמים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, חוץ מהשמן זית, ומערבלים עד לקבלת מרקם שמנתי אחיד תוך כדי הוספת שמן הזית בהדרגה.
חותכים את עלי החסה, ( עדיף את הפנימיים ) לפיסות ומניחים בקערה, יוצקים את הרוטב מעל, ומערבבים כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב. שומרים את הרוטב בקירור עד ל-7 ימים.
איך מכינים את הקרוטונים?
מחממים תנור ל-160 מעלות.
חותכים את הלחם לקוביות בגודל אחיד. מעבירים את קוביות הלחם לתבנית על נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית, ומתבלים במלח. אופים כ- 5-10 דקות עד שהקרוטונים הזהיבו מעט והפכו לפריכים מוציאים ומערבבים את הקרוטונים בתבנית כדי שיאפו בצורה אחידה. אופים כ-5-10 דקות נוספות. ומוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר
מרכיבים את המנה:
מעבירים את הסלט לקערות הגשה, מניחים קרוטונים ומפזרים בנדיבות עוד מהפרמז'ן של MICOLS
Comments