top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תmicol

עוגת דבש טבעונית

עודכן: 24 בספט׳ 2022

החג בפתח. מתחילים להרגיש את המתח של לפני ההכנות. זה הזמן להקל על עצמיכם ולהכניס את כל הרכיבים לקערה אחת ולאפות עוגת דבש מדויקת, שתהיה נחמה גדולה מאוד ליד התה בסוף הארוחה.

המתכון שלפניכם מספיק לשתי עוגות אינגליש קייק בתבניות חד פעמיות נמוכות מנייר או לעוגה אחת גבוהה בתבנית אינגליש קייק עמוקה ממתכת.




זו אחת העוגות האהובות עלי. כל כך פשוטה וכל כך בסגנון הטעם של סבתא. העוגה רכה בטעמי סילאן. מפיצה ניחוחות של התחלה חדשה וטעימה מאין כמוה. אני מחכה כל שנה כבר לחודש ספטמבר להתחיל להכין אותה, וחוזרת על ההכנה לפחות 5 פעמים במהלך החגים.


היא מדיפה ריח נהדר, רכה ואוורירית ומשתבחת מאוד ביום שאחרי וגם בזה שלמחרת בזכות הלחות שמגיר הסילאן וטעמי הקינמון שמתחזקים.

אני ממליצה להתחיל בלנפות את הקמח כדי שהעוגה תצא יותר אוורירית ונעימה. ניתן להכין את העוגה גם בחצי כמות המתכון לעוגה נמוכה יותר אך נאה מאוד.


מה צריך


*כמויות המתכון מספיקות לשתי עוגות אינגליש קייק בתבניות חד פעמיות נמוכות מנייר או לעוגה אחת גבוהה בתבנית אינגליש קייק עמוקה ממתכת.


1/2 כוס שמן


1 כפית תמצית וניל

1 כוס מים

2 כפות חלב סויה או כל חלב צמחי אחר

3 כפות סירופ מייפל

2 כפות סילאן תמרים


1 כוס סוכר

2 כוסות ושתי כפות קמח כוסמין לבן מנופה


2 כפיות נס קפה טחון


2 כפות קינמון


2 כפיות אבקת סודה לשתייה


2 כפות חומץ תפוחים - בסוף


איך מכינים


מערבבים בקערה לבלילה אחידה את כל הרכיבים למעט הקמח והחומץ. מערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לבלילה מעט נוזלית. צריך לערבב במטרפה כדי לוודא שאין גושים.

את החומץ מוסיפים בסוף לאחר הערבוב של כל הרכיבים. התערובת תלבין מעט בגלל התגובה של החומץ עם הסודה לשתייה - התססה שתיתן אווריריות לעוגה.

מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

מקשטים בשקד פרוס, פקאן קצוץ או בלי תוספת בכלל.

מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' 175 מעלות, כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי והיא נסדקת מלמעלה.

היזהרו מאפיית יתר שתיצור קראסט מעל העוגה. מוציאים מהתנור ומצננים לפחות לשעה.







751 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page